Regelement The Power run Wijchen

Trikers, Motoren, Zijspannen en Cabrio’s

Deelnemen aan de The Powerrun mag alleen als:

 Het voertuig in goede technische staat is, en minimaal WA verzekerd. De bestuurder in het bezit is van een geldig rijbewijs voor het betreffende voertuig. De bestuurder niet onder invloed is van alcohol of enig ander middel dat de rijdbekwaamheid negatief kan beïnvloeden. Het voertuig een uur voor vertrek, af getankt op de start plaats staat.

Regels van de dag

  Nadat je bent aangemeld bij ons inschrijf tafel op het terrein krijg je een nummer en een envelop met bonnen voor eten en drinken, parkeer je jouw voertuig op de plaats, welke overeenkomt met het startnummer dat je tevens bij de informatie ontvangt.

Zorg dat je ruim voor de vertrektijd aanwezig bent bij je voertuig om je gast
te ontvangen en te begeleiden. Laat je passagier niet zonder toezicht achter!

 In de zijspannen moeten de passagiers een helm dragen. Op trikes is het fijner een brilte dragen. Zowel rijders als cliënten wordt verzocht zelf een helm mee te nemen, dan komen we nooit tekort.

Tijdens de gehele rit blijf je op de positie van de startopstelling. Inhalen is niet toegestaan!

Verkeersregelaars

Om een vlotte doorstroming te bewerk stellingen zetten verkeersregelaars de kruispunten af. Houd er rekening mee dat deze motoren de stoet wel inhalen. Let op uw spiegels en houd zoveel mogelijk rechts.

De verkeersregelaars zullen je tevens aanwijzingen geven tijdens de
stop/pauze-momenten,en begeleiden je naar de parkeerplaatsen enz.
Je herkent hen aan de officiële hesjes.
Op de pauze plaatsen zorg je eerst voor uw passagier, daarna voor je zelf!

Bijzondere omstandigheden tijdens het rijden:

Bij pech: Stop uiterst rechts van de weg.Blijf je onderweg stil staan, dan zullen EHBO en verkeersregelaar zich bij je voegen. Indien nodig wordt assistentie verleend door cliëntenbegeleiders en verkeersregelaars. Kan je vlot weer doorrijden, dan zal de verkeersregelaar jou naar de achterzijde van de stoet begeleiden. Tot het volgende stop-moment is dat jouw tijdelijke positie. Probeer niet in te halen naar je oorspronkelijke positie! Indien je niet verder kan rijden zullen deelnemer(s) op een ander voertuig geplaatst worden. Indien je lid bent van de ANWB kun je contact met hun opnemen.